Web Analytics Made Easy - Statcounter

مستند‌های «یک دقیقه سکوت»، «سی و ششمین روز زمستان»، «نشانی»، «برای آزادی»، «میزبان»، «ترخیص»، «نار و انار»، «با صبر زندگی»، «اشنوگل»، «پرواز از حلب»، «زمستان یورت»، «تلکه»، «قائم مقام»، «گیسوان حلب» و ... در روز پایانی جشنواره اکران شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ هشتمین جشنواره فیلم مردمی عمار به آخرین روز خود در بخش اکران عمومی‌ رسید و باید 24 ساعت منتظر ماند تا نتایج نهایی و برگزیدگان دو بخش مستند و داستانی اعلام بشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در روز هشتم این جشنواره، مستندهای بسیار خوبی اکران شد. هم‌چنین ابراهیم فیاض مهمان این روز بود که جلسه سخنرانی داشت. مستند‌های «یک دقیقه سکوت»، «سی و ششمین روز زمستان»، «نشانی»، «برای آزادی»، «میزبان»، «ترخیص»، «نار و انار»، «با صبر زندگی»، «اشنوگل»، «پرواز از حلب»، «زمستان یورت»، «تلکه»، «قائم مقام»، «گیسوان حلب» و ... در روز پایانی جشنواره اکران شد. 

پر حاشیه و جنجالی مثل خود حاج آقا

مستند جنجالی قائم مقام، شلوغ‌ترین اکران روز پایانی جشنواره بود. این مستند با حضور گسترده‌ی علاقه‌مندان در سالن شماره 3 سینما فلسطین اکران شد و ظرفیت سالن را پر کرد. تصاویر آرشیوی جنجالی که برای اولین بار در این فیلم به نمایش درمی‌آمد، نقطه مهم این مستند بود که واکنش حاضران در سالن را نیز به همراه داشت. این مستند 107 دقیقه‌ای روایتی متفاوت و بدون سانسور از زندگی آیت الله منتظری و ماجرای عزل وی توسط امام خمینی (رحمت‌الله علیه) است. صحبت‌های بسیاری از چهره‌های انقلابی و سیاسی راجع به ایشان، حرف‌های متفاوتی را در فیلم بیان کرده است. 

نامه‌ای که پس از 27 سال به دست صاحبانش رسید

مستند «نشانی» به کارگردانی اصغر بختیاری یکی از مستندهای خوب این دوره از جشنواره عمار بود که فضای روزهای دفاع مقدس را به یاد می‌آورد. داستان مستند، نامه‌ای است که در ایام دفاع مقدس توسط رزمندگان نوشته شده و تعهدی را در آن به یکدیگر می‌دهند. حال این نامه پس از گذشت سال‌ها به دست تک‌تک‌شان داده می‌شود و واکنش‌های آن‌ها در مواجهه به آن به تصویر در‌می‌آید. نوع برخورد این افراد با نامه‌ها جذابیت‌های خاصی دارد. بعضی از آنان نامه را فراموش کرده اند اما در مقابل بعضی‌ها خاطرات تک تک روزهای جنگ را به یاد دارند. 

ماجرای اشتباهاتی که هیچ وقت شفاف نمی‌شوند

دیگر مستند جنجالی روز پایانی، مستند ترخیص به کارگردانی مهدی انصاری بود. این مستند روایتی بی پرده از اشتباهات پزشکی دارد که هیچ وقت به صورت شفاف بررسی نشده و به بیماران اطلاع داده نمی‌شود. خواسته این فیلم روشن و واضح است. آن سعی دارد تا شفافیت را در پرونده‌های جراحی پزشکان وارد کرده تا بیماران با چشم باز انتخاب کنند. چندی پیش پخش این مستند و رونمایی از آن با حواشی فراوانی همراه بود. درست در زمانی که با قرار قبلی مقرر شده بود که این فیلم در دانشگاه شهید بهشتی رونمایی شود، با اعمال فشار از سوی وزارت بهداشت، اکران آن لغو شد. این در حالی است که دو روز بعد این مستند در برنامه به اضافه مستند رونمایی و اکران شد.

پرواز از حلب به سمت آزادی

مستند پرواز از حلب روایتی از آزادسازی شهر تدمر سوریه است. گردانی از لشگر فاطمیون برای بازپس‌گیری شهر تدمر سوریه وارد عمل می‌شوند. داعشی‌ها از ترس، شبانه فرار می‌کنند اما اتفاقاتی عجیب اثبات می‌کند که تعداد کثیری از آنها مخفیانه در شهر حضور دارند. روایت رمز آلود این مستند، توجه بسیاری از مخاطبان را به خود جلب کرد. 

روایت پس از جنگ در گیسوان حلب

مستند در گیسوان حلب روایتی از روزهای پس از جنگ و آزادسازی شهر حلب سوریه است. همه شهر ویرانه شده است اما امید به زندگی هنوز وجود دارد. زنان از مردان پیشی گرفته‌اند و به هر نحوی که شده می‌خواهند وضعیت خانواده‌ی خود را سامان بدهند. داستان فیلم گروهی از زنان آواره جنگ در سوریه است. این زنان در اردوگاهی نزدیک شهر حلب زندگی می‌کنند. آنان به تازگی در کارخانه‌ی تولید آب معدنی که با همکاری ایرانیان تولید شده است، مشغول به کار شده و سعی می‌کنند تا خرج زندگی خود و خانواده‌شان را به دست بیاورند. داستان فیلم روایت زندگی 3 نفر از آنان است. 

اتفاق ویژه

یکی از اتفاقات ویژه امروز، پخش مستند‌هایی در بخش «فیلم ما» بود. این اتفاق ویژه که برای اولین بار در جشنواره عمار رخ می‌دهد، تشویق جوانان و نوجوانان به فیلم‌سازی است. بخش فیلم ما که به تازگی به جشنواره عمار اضافه شده است، به فیلم‌سازان جوان این فرصت را می‌دهد که فیلم‌های خود را حتی به صورت آماتور، در جشنواره به نمایش دربیاورند. حضور فیلم‌سازان 12-13 ساله در این بخش از نکات جالب توجه است. 

گفتنی است اختتامیه این جشنواره روز جمعه 15 دی ماه ساعت 18 در فرهنگ‌سرای بهمن برگزار می‌شود.

منبع:تسنیم

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۴۵۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تندیس‌های طلایی در دست راویان حقیقت

جشنواره‌ها عموما عامل انگیزشی بسیار قوی برای تولیدکنندگان آثار رسانه ای، هنری و پژوهشی هستند که این تولید کنندگان تلاش دارند تا علاوه بر محک خود در بستر جشنواره با تنوع تولید و اندیشه و دیدگاه‌های متفاوت نیز در موضوعات مورد علاقه خود بیشتر آشنا شوند و بر وجوه آموزشی موجود در جشنواره‌ها در کنار مباحث رقابتی توجه دارند.

امروز، معاونت صدای رسانه ملی به مأمن و مرکز مهم در زمینه مستندسازی تبدیل شده و حامی جدی مستندسازان است. مروری بر آثار ارائه شده در این دوره از جشنواره پژواک و اذعان داوران در این عرصه به خوبی اثبات می‌کند بسیاری از برنامه سازان پیشکسوت و جوان در حوزه مستندسازی آثار فاخر و تأثیرگذاری را ساخته و به سراغ سوژه‌های ناب برای مستندسازی رفتند. 

جشنواره مستند رادیویی پژواک محملی شده تا قالب مستندسازی در رادیو احیا شود و مستندسازان رادیویی در فضایی سالم با یکدیگر رقابت کنند. همچنین در سایر شبکه‌ها نیز فضای مناسبی برای پخش آثار شاخص و برتر مستند ایجاد کرده است. نتیجه این است که امروز، برنامه‌های مستندمحور رادیو، پرشنونده هستند و به واسطه رادیو، مستند‌ها جایگاه ویژه‌ای نزد ذائقه مردم یافته است.

از سوی دیگر جشنواره پژواک فرصتی فراهم کرده تا مردم هم در این جشنواره سهمی داشته باشند. هدف از این بخش، افزایش تعامل میان برنامه سازان و مخاطبان و از سوی دیگر شناسایی افراد مستعد در این حوزه است. همچنین آثار قابل داوری در بخش مردمی نسبت به دوره‌های گذشته به لحاظ کمی و کیفی رشد داشته و این نشان می‌دهد مردم علاقمند به این قالب از برنامه سازی هستند. ضمن این که در حوزه مردمی سعی شده گونه‌های راحت مستند (مستند روایی و گزارشی) گذاشته شود تا علاقمندان به این عرصه وارد میدان شوند. بخش مردمی جشنواره پژواک در راستای نگاه تحولی معاونت صدا مبنی بر راه اندازی نهضت تولیدات مردمی است که این نگاه به جد دنبال می‌شود.

در واقع ایجاد فضای تعاملی میان مردم و مستندسازان و احترام به نظر و علاقه شنوندگان رادیو هم از دیگر مزیت‌های این رویداد است. جشنواره مستند پژواک نیز همچون بسیاری دیگر از جشنواره‌های رادیو با مشارکت عموم مردم برگزار می‌شود. به این ترتیب که برای همه مردم این امکان فراهم شد تا بهترین فیلم‌های مستند از نگاه خود را انتخاب و در این جشنواره شرکت دهند. بدون تردید نظرات مردمی نیز به تقویت فعالیت رادیو در زمینه تولید و پخش آثار مستند کمک می‌کند. 

از سوی دیگر دوری از کلیشه‌های رایج، خلق و اجرای طرح‌های نو، تحولی عمیق در محتوا و اضافه شدن بخش‌های ویژه همچون وعده صادق و... حاصل توجه جشنواره پژواک در سومین دوره است.

مراسم افتتاحیه این جشنواره همزمان با سالروز ۸۴ سالگی رادیو برپا شد و برگزیدگان بخش‌های برنامه‌های مستمر، مستند‌های مستمر، مشاغل و مستندنگاری اعلام شدند. اکنون که به روز‌های اختتامیه نزدیک می‌شویم، قرار است برگزیدگان راویان حقیقت در بخش‌های اصلی، ویژه و مردمی اعلام شود و تندیس‌های طلایی در دستان راویان حقیقت در رادیو قرار بگیرد.

دیگر خبرها

  • قائم مقام دانشگاه آزاد اسلامی: چک‌های بی محل و پرداخت‌های خارج از ضوابط در دانشگاه آزاد وجود ندارد
  • مستند کوتاه ایرانی «با قید محرمانگی» در اوبرهاوزن آلمان
  • نگاه خلاقانه در ساخت مستند رادیویی تاثیرگذار است
  • هفته پررنگ فیلم کوتاه و مستند/ از یک شایعه تا وظیفه جدید سینمایی
  • تندیس‌های طلایی در دست راویان حقیقت
  • مستندی نیم‌‎ساعته که ساختش ۱۶ سال زمان برد
  • نمایش مستند «مدرسه در دست بچه ها» در موزه سینما
  • ایساتیس پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه
  • پرده‌برداری از تابلوی نامگذاری بلوار ورودی دانشگاه آزاد اصفهان
  • پرده‌برداری از تابلوی نامگذاری بلوار ورودی دانشگاه آزاد اصفهان به نام دکتر فروغی